OTOČKA ZAJEDNICA "VJERA I SVJETLO" NA PROVINCIJSKOM HODOČAŠĆU U MARIJI BISTRICI

Tražite lice Njegovo!

Pod geslom "Tražite lice Njegovo" u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici održano je 30. rujna provincijsko hodočašće hrvatske Zajednice "Vjera i Svjetlo". Sudjelovale su dvadeset i tri župe iz Republike Hrvatske i dvije iz Bosne i Hercegovine.  Bilo je najviše zajednica iz župa  Đakovačko - osječke nadbiskupije - sudjelovalo je njih trinaest  među kojima i Zajednica "Živi potočić" iz Otoka.

U procesiji koja je formirana ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, svečano se ušlo u svetište, predvođeni zastavama pojedinih zajednica, nakon čega je počelo svečano misno slavlje.

Svečano koncelebrirano misno slavlje predvodio je rektor Svetišta vlč. Domagoj Matošević, a koncelebriralo je deset svećenika, duhovnika pojedinih zajednica.

Scenski prikaz Evanđelja izvela je Zajednica "Kapljice dobrote" iz Slavonskog Broda.

U homiliji je velečasni Matošević govorio o dobroti, plemenitosti, milosrđu, o licu Gospodinovom. Ako je Bog stvorio čovjeka na svoju sliku, kako i gdje mi možemo prepoznati lice Gospodnje.

"Možemo ga prepoznati u ovome lijepom danu", kaže vlč. Matošević i nastavlja, " u sebi samima, u svakoj osobi pored sebe. Možemo ga primijetiti ako ne zatvaramo svoje srce, nego  'ako nahranimo gladna, napojimo žedna, pohodimo usamljena i bolesna. . .' Pomoć drugome ne smijemo osjećati kao teret, a Bog će dati snage da teret ne bude teret. Pozvani smo ljubiti bližnje. Kad pomažemo s ljubavlju, ljubimo Isusa. Mi smo ti siromašni, bolesni, osamljeni - okrenimo se jedni prema drugima.  Bog nas ljubi i spašava preko svojega Sina. Naš kršćanski put je susresti se s Isusom. Tada ćemo moći ljubiti sve oko sebe - oni nisu daleko, oni su s nama. Molimo Gospodina za dar susreta s njim.

Pozivam vas da učimo od članova Zajednice Vjera i Svjetlo jer su oni najviše 'oni maleni' ", zaključio je propovjednik.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je zajedničko blagovanje -  po dvije zajednice u paru. Otočka Zajednica je svoj kruh dijelila sa Zajednicom "Presveto Srce Isusovo" Župe Presvetog Srca Isusovog iz Vinkovaca.

Slavlje je završilo zabavnim programom kojega su pripravili organizatori hodočašća.

Na ovo hodočašće uputilo se devetnaest članova zajednice i njihovih prijatelja. Uz pjesmu i molitvu vrijeme je prošlo ugodno i brzo.

Zajednica "Živi Potočić" zahvaljuje svim župljanima Župe sv. Antuna Padovanskog iz Otoka koji su, u adventskoj akciji Zajednice, uzimali božićne ukrase i davali svoje darove, te pomogli da može organizirati ovo krasno hodočašće i time  pokriti veći dio putnih troškova, a dio su snosili sami hodočasnici.

M.B.Poratak na naslovnu stranicu...